Bewoners van de Eisenhowerlaan in Staphorst zijn zich rot geschrokken van plannen om tien flexwoningen te bouwen in hun straat. Ze weten namelijk van niks

De Generaal Eisenhowerlaan in Staphorst is in rep en roer. In de prestatieafspraken met woonstichting VechtHorst staan voor volgend jaar tien zogeheten flexwoningen ingepland in deze straat. De bewoners weten van niks.

De Eisenhowerlaan in Staphorst. Op deze plek moeten de huizen komen. Bewoners zijn verbijsterd. Ze weten namelijk van niks.

De Eisenhowerlaan in Staphorst. Op deze plek moeten de huizen komen. Bewoners zijn verbijsterd. Ze weten namelijk van niks. Foto: Eelco Kuiken

De gemeente maakt om de zoveel jaar afspraken met VechtHorst en huurdersvereniging Twee Onder Een Kap (TOEK) over woningbouw. De prestatieafspraken bestaan uit ‘raamafspraken’ voor de gehele looptijd van drie jaar en ‘jaarafspraken’ voor komend jaar. In deze laatste categorie vallen de tien flexwoningen in de Eisenhowerlaan voor zogeheten spoedzoekers, zo staat in de door de gemeente, de directeur van VechtHorst en de voorzitter van TOEK ondertekende afspraken.

Nieuws