Roel en Lijsje Veldman gaan met een groep de Giro di KiKa fietsen om geld in te zamelen. 'Elke bocht is Loïs in onze gedachten'

Team in Memoria di Loïs haalt alles uit de kast voor een zo groot mogelijke opbrengst.

Team in Memoria di Loïs haalt alles uit de kast voor een zo groot mogelijke opbrengst. Foto: Aangeleverde foto

Team ‘In Memoria di Loïs’ uit Staphorst is in Italië om de Giro di KiKa te fietsen. Ze willen zo geld inzamelen tegen kinderkinderkanker.

Zeven campers met 15 volwassenen en 7 kinderen vertrokken afgelopen vrijdag vanaf de Markt in Staphorst naar de Dolomieten in Italië om daar de Giro di KiKa te fietsen.

Roel en Lijsje Veldman verloren in 2015 hun bijna 3-jarige dochter aan een agressieve hersentumor. Ze fietsen samen met een team van twaalf personen, dat de naam ‘In Memoria di Loïs’ heeft gekregen.

De groep bestaat uit vrienden en collega’s. Ze fietsen vijf bergetappes in de Dolomieten, samen 600 kilometer. Het team begint met vier bergetappes door de uitdagende Dolomieten. Na deze etappes reizen ze op dag 5 richting Bormio om de week op vrijdag af te sluiten met etappe 5: Giro di Kika Classico, de beroemde Passo dello Stelvio. In totaal fietsen ze zo’n 600 km met 16000hoogtemeters. Naast het team hebben er nog een aantal personen zich aangemeld om de laatste dag samen met het team de Stelvio te beklimmen.

Streven naar 100.000 euro

De groep heeft bijna een jaar training achter de kiezen. Ze zamelden al 83.000 euro in aan sponsorgelden. Allemaal voor het goede doel. Stiekem hopen de deelnemers op 100.000 euro uit te komen. Roel: „Door deel te nemen aan de Giro di Kika kunnen wij uiting geven aan ons verdriet en ons inzetten voor al die kinderen die ook met kinderkanker te maken hebben of krijgen. Elke bocht is Loïs in onze gedachten.”

Kijk ook op https://www.facebook.com/girodikika/