Enthousiaste deelnemers aan de masterclass voor jonge corsobouwers in Frederiksoord

De jongeren hebben veel geleerd tijdens de masterclass

Juniorgroepen en geïnteresseerde junioren uit Frederiksoord en omgeving leerden maandag veel over het maken van een maqette en het verlichten van de corsowagens. Dat was een van de thema’s van de masterclass die de Juniorcommissie van Corso Frederiksoord hield.

Een van de verbeterpunten van de jury was om meer te werken met verlichting op de wagens, zodat de juniorwagens tijdens het Avondcorso nog mooier tot hun recht komen. De Juniorcommissie sprong hier enthousiast op in en bedacht direct dat het ‘een heel leuk item was om mee te nemen voor een masterclass. Doel van de masterclass is de junioren nog meer leren over het bouwen van een eigen wagen.

Henri van Heerde en Remco Wiegman, beiden al jaren betrokken bij Corso Frederiksoord, verzorgden de masterclass. In april presenteren alle corsogroepen hun maquette: het ontwerp van de corsowagen die zij gaan bouwen. Henri en Remco leerden de jongeren hoe je een maquette kunt uitwerken, maar ook hoe je deze kunt presenteren. Daarnaast gaven ze veel informatie hoe je een wagen goed kunt verlichten, welke verschillende technieken je daarbij kunt gebruiken, zoals het gebruik van zonnepanelen. De jongeren waren enorm gemotiveerd en dachten gelijk na hoe zij komend jaar hun wagen wilden bouwen. Diverse enthousiaste ideeën om hun wagen te verbeteren ten opzichte van vorig jaar vlogen over tafel.

Tweede keer Juniorcorso

Tijdens de optocht van Corso Frederiksoord vorig jaar deden de juniorwagens voor het eerst aan de optocht mee. Corso Frederiksoord heeft al jaren een Kindercorso, waarbij (jonge) basisschoolkinderen met hun versierde fiets of skelter het corso openen. De kinderen die daar net te oud voor zijn, maar weer te jong om een hele corsowagen te bouwen, vallen hierdoor in een gat. Om alle kinderen en jongeren toch te blijven betrekken bij Corso Frederiksoord kwam het plan voor een Juniorcorso, mede mogelijk dankzij het fonds voor cultuurparticipatie van gemeente Westerveld. Iedere groep kreeg van het corso een onderstel ter beschikking om zo hun eigen wagen te bouwen.

Het Juniorcorso is bedoeld voor de jeugd van 10 tot en met 26 jaar. Ook dit jaar kunnen jongeren zich opgeven om met hun vriendengroep mee te doen aan het corso in Frederiksoord in het tweede weekend van september. Inschrijven kan tot eind mei. Voor meer informatie kun je terecht bij juniorcommisie@corsofrederiksoord.nl .

Meer informatie: www.corsofrederiksoord.nl

Nieuws

menu