Er rijden drie weken geen treinen tussen Meppel en Zwolle. Sporen nieuwe dive-under worden aangesloten op bestaande sporen

Meest in het oog springende onderdeel van dit project is de aanleg van de 'dive-under' op deze splitsing. Foto: Willem Braam

Treinpassagiers die reizen tussen Zwolle en Groningen/Leeuwarden en tussen Zwolle en Emmen moeten in de periode van maandag 5 juli tot en met vrijdag 23 juli rekening houden met vertragingen. Tussen Meppel en Zwolle rijden in verband met werkzaamheden aan het spoor geen treinen. NS en Blauwnet zetten daarom bussen in.

Als onderdeel van de spoorverdubbeling tussen Zwolle en de spoorsplitsing bij Herfte heeft ProRail sporen verdubbeld en een dive-under gebouwd die het mogelijk maakt dat treinen uit Meppel en uit Emmen een eigen spoor hebben en niet meer op elkaar hoeven te wachten.

Tijdens deze periode van werkzaamheden worden de sporen van de dive-under aangesloten op de bestaande sporen. Vanaf dinsdag 20 juli rijden de NS-treinen onder en vanaf zaterdag 24 juli de Blauwnet-treinen over de nieuwe dive-under . De afgelopen jaren is er veel gewerkt en geïnvesteerd in deze spoorvernieuwing, onderdeel van Programma Noord-Nederland.

Dienstregeling Sprinter Leeuwarden-Zwolle

Voor de dienstregeling van NS betekent deze aanpassing aan het spoor dat de Sprinter Leeuwarden-Meppel vanaf september doorrijdt naar Zwolle. Dit is goed nieuws voor reizigers uit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega die hiermee een rechtstreekse verbinding met Zwolle krijgen. In Zwolle sluit de Sprinter aan op de doorgaande Intercity’s richting onder andere Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Maar ook voor Meppel is de aanpassing goed nieuws: het aantal treinen van/naar Zwolle gaat van vier naar zes per uur.

Nieuws

menu