Erepenning voor Annie Veenstra uit Nijensleek, als waardering voor de inzet voor de oudere medemens

Annie Veenstra bewondert de penning. Foto: Wilbert Bijzitter

Annie Veenstra-de Jonge uit Nijensleek heeft maandagmiddag de erepenning van de gemeente Westerveld ontvangen. Ze kreeg deze als waardering voor het vele werk dat ze verricht en heeft verricht voor het welzijn van de oudere medemens.

Annie Veenstra maakt deel uit van het bestuur van de stichting Ouderenbeleid Vledder e.o. en is sinds 1-1-2004 bestuurslid van de stichting Ouderenbeleid. Ze heeft diverse functies uitgevoerd, zoals secretaris/penningmeester, tweede penningmeester, ze is ingevallen als voorzitter en sinds 2019 is ze bestuurslid.

Ze heeft zich te allen tijde sterk gemaakt voor het welzijn van de oudere medemens door actief bezig te zijn in het bestuur en in de diverse verenigingen waarvoor de stichting een overkoepelende instantie is.

De SOB Vledder is opgericht in 1994 en biedt vele activiteiten, zoals gymnastiek, tafeltennis, tai chi, biljarten, een soos, zwemmen en Tafeltje Dekje Vledder. Ook is ze voor enkele van deze verenigingen bestuurlijk inzetbaar geweest, zoals voor de Soos Nijensleek, Biljartclub De Tippestoters en de Maaltijdverzorging.

Daarnaast bezorgt ze samen met haar partner al jarenlang maaltijden. Ook was zij de initiator als het ging om het voortbestaan van Tafeltje Dekje, waaronder het vechten voor de warme maaltijden. De Menning in Wilhelminaoord stopte met het bereiden van de warme maaltijden voor inwoners in de voormalige gemeente Vledder. Er werd overgegaan tot diepvriesmaaltijden, voor een korte periode vanuit de Molenhof in Havelte. Nu wordt er al jaren weer bezorgd vanuit De Tippe in Vledder, waar de maaltijden tevens worden bereid. De maaltijdbezorging was ook een mooie gelegenheid om even een praatje te maken met de mensen. Annie Veenstra was ook goed in het werven van nieuwe vrijwilligers voor de SOB.

Burgemeester Rikus Jager overhandigde de erepenning in het dorpshuis in Wilhelminaoord.

Nieuws

menu