Expositie Rondom de Reest van drie schilders in de Reestkamer

Jeffrey Brok aan het werk. Aangeleverde foto

Het Reestdal op de grens van Overijssel en Drenthe , gezien door de ogen van drie kunstenaars die elk hun eigen kijk hebben op de schoonheid van dit unieke natuurgebied. Vastgelegd op doek en papier: van 10 juli tot en met 25 september exposeren Jeffrey Brok, Harry Soepenberg en Gert Oosterwijk in de Reestkamer.

De feestelijke opening met muzikale begeleiding van Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer is op 10 juli om 14.00 uur. Een kaartje van de omgeving is verkrijgbaar tijdens openingstijden waarmee een wandeling gemaakt kan worden die voert langs verschillende plekken waar een kunstwerk is gemaakt. Open iedere zondag van 13.30 tot 16.30 uur met gratis toegang aan Oud Avereest 5, Balkbrug.

Drie schilders

Gert Oosterwijk woont 30 jaar in het schilderachtige Reestdal en dat landschap komt veel terug in zijn werk. In 2011 is hij lid geworden van de Kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle. Daar is zijn interesse voor het portret- en modeltekenen ontstaan.

Jeffrey Brok uit Zwolle is een jonge kunstschilder met een grote fascinatie voor het landschap. Met enige regelmaat schildert hij in het Reestdal. De schoonheid van het kleinschalige boerenlandschap heeft hem enorm geraakt: oude landwegen met boerderijen; kleurrijke velden langs de bosrand en de meanderende Reest.

Harry Soepenberg uit Den Ham schildert het liefst landschappen waarin hij de sfeer en het licht van het Vechtdal en de Reest weergeeft. Het landschap biedt telkens weer nieuwe inspiratie om te gaan schilderen. Het kleinschalige en historische Reestdal is al jarenlang een favoriet gebied, waar hij graag komt.

Info: www.reestkerk.nl

Nieuws

menu