Expositie van BN’ers door hou2use in gemeentehuis Zuidwolde

Gerhard en Colet van Hou2use laten hun creatieve geest de vrije loop.

Gerhard en Colet van Hou2use laten hun creatieve geest de vrije loop. Artizzl Media / Peter Nefkens

In het gemeentehuis van De Wolden in Zuidwolde exposeert vanaf 19 april hou2use. Gerhard van Dijkhuizen en Colet Scheper hebben eind 2020 het concept ‘hou2use’ bedacht. Op basis van een foto bedenken, ontwerpen en maken zij unieke, betaalbare kunst en persoonlijke cadeaus op hout. Zij hechten sterk aan duurzaamheid en daarom werken ze bij voorkeur met verfresten op afvalhout.

Gerhard en Colet halen overal inspiratie uit. Er zijn altijd mensen die het nieuws halen of op een andere manier de aandacht trekken. Van muzikanten tot wereldleiders, van topsporters tot beleidsmakers en van wetenschappers tot gewone mensen. Hun werk is te verdelen in verschillende thema’s zoals afscheid, dieren, feest, gezin, muziek en sport.

Het duo maakt ook persoonlijke kunst in opdracht. Ze werken bij voorkeur in opdracht vanaf een bestaande foto. Samen met de klant zoeken ze de meeste geschikte foto uit om een kunstwerk op hout van te maken. Hierbij besteden ze naast de foto ook veel aandacht aan het hout zelf. De keuze voor het hout is cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Hierbij spelen de textuur en de kleur van het afvalhout een belangrijke rol.

Galerie, atelier en workshops

Medio 2021 zijn Gerhard en Colet voor zichzelf begonnen en hebben zij ook de laatste hand gelegd aan de galerie, tevens atelier, ‘De Liemkelder’ in de kelder van hun gezamenlijke woning aan de Liemkoele 12 in Zuidwolde. Het is een mooie ruimte geworden met genoeg plek om te werken, te ontspannen en te etaleren. Ook verzorgen zij daar creatieve workshops voor zowel kinderen als volwassenen, maximaal 8 personen.

Het werk van hou2use is tot en met 4 oktober te bewonderen tijdens kantooruren. Info: www.hou2use.nl