Fairtrade Westerveld is trots op de bereikte resultaten in de eerste vijf jaar

Onder toeziend oog van voorzitter Jan Langenkamp van de Fairtrade werkgroep Westerveld, hees burgemeester Rikus Jager in Diever onlangs de Fairtrade-vlag. Aangeleverde foto

De Fairtrade gemeente Westerveld bestaat deze maand vijf jaar. „Daar zijn we trots op”, zo zegt Jan Langenkamp, voorzitter van de Fairtrade werkgroep. „Ook is begin dit jaar officieel geworden dat de werkgroep meer dan voldoende doet om de Fairtradetitel met twee jaar te mogen verlengen. Ook daar zijn we best trots op, want door corona was het een moeilijk jaar. Voor iedereen en zeker als je er echt ziek van werd, maar ook voor de werkgroep; want veel acties die we wilden organiseren, moesten afgelast worden.”

Een aantal acties ging wel door, zoals de waarderingsactie voor de zorgmedewerkers van het Jan Thijs Seinenhof in Diever. Daar ontvingen de zorgmedewerkers een Fairtrade-verrassingspakket en werden ze in het zonnetje gezet.

„Gelukkig zijn er het afgelopen jaar toch ook weer nieuwe bedrijven bijgekomen die Fairtradeproducten verkopen. Onlangs is overleg gevoerd met Astron. Dat is één van de grootste werkgevers in onze gemeente en die wil via Fairtrade strategie meer verduurzamen. Als zo’n grote organisatie daarover nadenkt en contact zoekt met de werkgroep, hoe dat verduurzamen het beste kan, geeft ons dat veel vertrouwen”, vertelt Langenkamp.

„We zijn vijf jaar actief en zien dat steeds meer bedrijven, instellingen, scholen, organisaties en ‘gewone inwoners’ aandacht voor Fairtrade krijgen. Het geeft ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn en startklaar voor de volgende vijf jaar.”

Nieuws

menu