Feestelijke opening brasserie PUUR in Diever door burgemeester Rikus Jager

Brasserie PUUR in Diever gaat zaterdag officieel open.

Brasserie PUUR in Diever gaat zaterdag officieel open. Fot: Alanda de Boer

Brasserie PUUR in Diever is al sinds 4 maart open, maar zaterdag 22 april viert de zaak de opening officieel met een feestelijke dag. Burgemeester Rikus Jager neemt om 11.00 uur de opening voor zijn rekening. Daarna is iedereen welkom bij dit open huis.

Brasserie PUUR in Diever is een nieuwe horecagelegenheid op de unieke locatie tussen dorp en bos bij de Poort naar het Drents-Friese Wold. In het pand waar voorheen alleen de Tourist Info was gevestigd, kunnen mensen naast informatie over de omgeving ook terecht voor een kopje verse koffie, een lunch of een gezellige tapasplank.

Sinds de opening weten de mensen de brasserie al te vinden. „Het is mooi te zien dat wat je voor ogen had nu ook echt wordt gewaardeerd. We werken namelijk zoveel als mogelijk met pure producten en zoeken nadrukkelijk de verbinding met lokale ondernemers en producenten”, vertelt Stefan Blink, een van de eigenaren die de dagelijkse leiding over de brasserie heeft. „Tijdens de feestelijke openingsdag kunnen mensen een kijkje komen nemen en proeven van onze pure producten.” Van idee tot realisatie: de eigenaren Erik Tigelaar en Stefan Blink vertellen erover tijdens de opening.