Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen presenteert tweede kinderboek 'Sofie en Guus in het bos'

Femmelien de Boer-Stapel presenteerde afgelopen weekend haar tweede kinderboek. Foto: Femmelien de Boer

Sofie en Guus in het bos, dat is de titel van het nieuwste boek van Femmelien de Boer-Stapel uit Veeningen. Vorig jaar bracht ze haar eerste boek uit: Sofie en haar huisje, door alle positieve reacties op dit boek heeft ze besloten om nog een boek uit te brengen. Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar.

Het verhaal gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over twee kinderen die naar het bos gaan. Het verhaal is gebaseerd op het bos in Veeningen en dit is ook de plek waar het boek afgelopen zondag 18 september is gepresenteerd. Door de regen kon het boek niet buiten bij het bos worden gepresenteerd, maar werd de presentatie verplaatst naar het naastgelegen dorpshuis ’t Markehuus.

Daar werden de mensen feestelijk binnengehaald door middel van groene vlaggen en ballonnen, want groen is het thema van het boek en de Kinderboekenweek 2022, waarbij dit boek aansluit. Toen de meeste mensen en vooral kinderen er waren, las Femmelien het verhaal voor. Sofie en Guus beleven allemaal avonturen in het bos, zoals springen over boomstammen, ijsjes maken van takjes en klimmen in een boomhut.

Zelfvertrouwen

„In het verhaal zien en horen we dat Sofie steeds meer zelfvertrouwen krijgt en af en toe wordt aangemoedigd door broer Guus”, vertelt Femmelien over haar boek. „Een mooie boodschap, dat je soms gewoon iets moet proberen en af en toe een beetje hulp nodig hebt.” Er waren veel aanwezigen tijdens de presentatie. Allen waren enthousiast over het boek en de gezellige sfeer. Naast de presentatie van het boek, was er ook een minimarkt waar speelgoed van buitenspeelgoed Fort, haarknipjes van TouteSorte, illustraties van Doris Assenberg van Eijsden en cup cakes van Jorien Stapel-Oosterga werden verkocht.

De kinderen die geen zin hadden om buiten natte voeten te krijgen, konden binnen knutselen en kleuren. „Ik kijk terug op een geslaagde middag en hoop dat veel kinderen net als Sofie en Guus lekker in het bos gaan spelen”, aldus Femmelien.

Het boek is te koop via www.boekenvanfemmelien.nl

Nieuws

menu