Fietsreparatiekastjes geplaatst langs snelfietsroute Zwolle-Dalfsen

Oppompen van een zachte fietsband.

Oppompen van een zachte fietsband. Foto: Michiel Kolle

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen heeft samen met Marcel Knobben van Salland Tweewielers twee fietsreparatiekastjes die langs de snelfietsroute Zwolle-Dalfsen geplaatst. De kastjes staan bij zorgboerderij De Ruimte aan de Vossersteeg 74 en bij de boerderij Ruitenberg aan Hessenweg 8. Het derde kastje moet nog een locatie krijgen.

De gemeente wil graag weten waar de fietsers het liefst het het derde kastje zien geplaatst. Geef het door via gemeente@dalfsen.nl.

In de kastjes zitten onderdelen voor kleine reparaties aan de fiets, zoals een setje inbussleutels, een fietspomp en een bandenplaksetje, beschikbaar gesteld door Salland Tweewielers. Dit kunnen passanten gratis gebruiken als ze fietsen op de vernieuwde snelfietsroute Zwolle – Dalfsen.

Idee ontstond tijdens participatiesessie

„Eind 2019 zijn we aan de slag gegaan met de vernieuwingen aan de fietsroute richting Zwolle”, vertelt wethouder Ruud van Leeuwen. „Toen de werkzaamheden begin 2020 klaar waren, hebben we wel gezegd dat we de route nog verder gaan aankleden. Zo hebben we de afgelopen periode wegmarkering aangebracht en heeft onze buitendienst leunhekken gemaakt voor de fietsopstelplaats. Daarnaast kwam uit een van de participatiesessies die we hebben georganiseerd onder andere het idee om reparatiekastjes langs de weg te plaatsen. Hier wilden we graag aan meewerken, in samenwerking met twee aanwonenden langs de route. We gunnen natuurlijk niemand pech onderweg, maar stel het gebeurt: dan komt dit goed van pas!”

Snelfietsroute wordt doorgetrokken tot aan Hardenberg

De route wordt de komende periode nog verder aangekleed met het logo van de fietsroute. Dit alles is onderdeel van de aankleding van een deel van de snelfietsroute Zwolle Dalfsen, die in Dalfsen eind 2019 is aangepakt en verbeterd. De komende jaren gaat de gemeente samen met de andere partners bezig met het verder doortrekken van de route door Dalfsen, via Oudleusen naar Ommen en zelfs door naar Hardenberg.