Fietstransferia Drenthe openen fietsseizoen met fietskaart met acht routes door mooiste gebieden

Er zijn acht fietsroutes op één kaart verzameld.

Er zijn acht fietsroutes op één kaart verzameld. Foto: Marketing Drenthe

Acht fietstransferia in Drenthe openen in het weekend van 15 en 16 april het nieuwe fietsseizoen met een gezamenlijk fietsweekend. Tijdens dit weekend wordt een nieuwe fietskaart geïntroduceerd met daarop de ‘acht mooiste routes van Drenthe’.

Iedereen die tijdens het Fietsweekend Drenthe meefietst ontvangt deze kaart gratis. Na de introductie van het eerste Fietstransferium in Frederiksoord, zo’n drie jaar geleden, zijn er inmiddels acht plaatsen waar een Fietstransferium is gevestigd. Deze liggen verspreid over de vijfsterren fietsprovincie en zijn elk gesitueerd bij of in een van de Nationale Parken of bijzondere (natuur)gebieden die Drenthe rijk is. Er is een Fietstransferium te vinden in Ruinen, Frederiksoord, Appelscha, Emmen, Exloo, Gasselte, Orvelte en Veenhuizen.

De betrokken ondernemers geloven in de samenwerking en zetten zich in om de verbinding met de verschillende gebieden te maken. Dit alles om de bezoeker aan Drenthe ultiem fietsplezier te bezorgen. Naast het huren van een gewone fiets of e-bike zijn er andere soorten tweewielers te huur zoals e-choppers, e-steps of MTB-fietsen. Ook kan men gebruikmaken van alle services en diensten die het Fietstransferium biedt zoals het opladen van de fiets en het oppompen van de banden.

Het gezamenlijk organiseren van het Fietsweekend Drenthe is een logische stap en ook het uitbrengen van de fietskaart stimuleert mensen om op de fiets te stappen en de provincie te verkennen. Wellicht is het een stimulans om een ander gebied te gaan verkennen.

Wie meefietst kan vanaf 9.00 uur starten bij een van de acht locaties. Er ligt voor iedereen een rugzakje klaar met onder andere daarin de fietskaart. De route die vanuit het gebied wordt aanbevolen, kan worden gefietst of mensen kunnen zelf een tocht uitstippelen via de knooppunten op de kaart.

Meer informatie, adressen en huren van een tweewieler via www.fietstransferium.com