Finalisten Cameretten komen naar de Tippe in Vledder

De juryprijs is toegekend aan Yunus Aktas.

De juryprijs is toegekend aan Yunus Aktas. Foto: Jaap Reedijk

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag is op zaterdag 26 november de winnaar van de 56ste editie van Cameretten Festival bekend geworden. Drie kakelverse cabarettalenten hebben alles op alles gezet om tijdens de grande finale van de eerste Haagse editie van het oudste cabaretfestival van Nederland de felbegeerde juryprijs mee naar huis te nemen. Die finalisten komen vrijdag 21 april naar Vledder.

De finalisten van Cameretten Festival 2022 waren Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher. Alle drie de finalisten zijn te zien tijdens de uitgebreide finalistentournee in bijna 60 theaters en poppodia door het land. De voorstelling Finalisten Cameretten komt op vrijdag 21 april naar de Tippe in Vledder en begint om 20.00 uur. Aangezien het dak theatertje in Vledder meestal snel uitverkocht is, raadt de organisatie aan van te voren kaarten te bestellen. Dit kan via: www.detippe.nl

Geen persoonlijkheidsprijs

De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan Yunus Aktas. Burgemeester Jan van Zanen mocht de publieksprijs ook uitreiken aan Yunus Aktas. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over Yunus Aktas: „Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control. Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.”