FitStap breidt zich uit in Zuidwest-Drenthe. Meppel en Ruinen zijn nieuwe locaties

De FitStap-groep Zuidwolde tijdens een training vorig jaar. Foto: Remko Wemmenhove

FitStap breidt zich uit in de regio Zuidwest-Drenthe, met naast Zuidwolde, nu ook Meppel en Ruinen als nieuwe locaties. FitStap is een beweeg-/lifestyleprogramma, ontwikkeld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

In drie maanden wordt gewerkt aan een actieve(re) levensstijl, met (stevig/sportief) wandelen als basis. Naast een goede wandeltechniek en -houding is er ook aandacht voor conditie en kracht. Cognitieve fitness (oefeningen voor het brein) en mental coaching komen ook aan bod.

In Zuidwolde hebben vanaf 2020 al circa vijftig mensen het FitStap-programma succesvol doorlopen. In Zuidwolde komt weer een nieuwe groep.

Effectief

FitStap-coaches Remko Wemmenhove (Zuidwolde/Meppel) en Alied Wemmenhove (Ruinen) zijn enthousiast over het programma: ‘Na de drie maanden hebben deelnemers alle kennis en vaardigheden om de actieve levensstijl zelfstandig voort te zetten. Het is effectief. Meer discipline in het bewegen, een betere conditie, lekkerder in je vel zitten, gewichtsverlies en meer sociale contacten, zijn veelgehoorde resultaten.’

Elke week is er een centrale training onder leiding van de coach. In de FitStap-app staan daarnaast elke week negen individuele opdrachten klaar, waaronder twee wandelopdrachten. ‘Gedurende drie maanden ben je bewust en zeer actief bezig met het aanpassen en integreren van je actievere levensstijl.’

Nieuws

menu