Fort bevestigt predicaat Kern met Pit met de eigen dorpskrant

Van links naar rechts Jacqueline Kennedy (Streekbelang Fort), Tineke le Feber en Roelie Rozema (redactie) krijgen de plaquette overhandigt door Nanne Kramer (jurylid Kern met Pit). Foto Dorpskrant Fort

De redactie van het dorpskrantje in Fort greep net naast de hoofdprijs van kern met pit in de provincie Drenthe. Die eer ging naar het project ‘groene dorpen’ in De Broekstreek. In totaal streden negen projecten om de geldprijzen.

Ze bleven in Fort echter niet met lege handen staan. Zaterdagmiddag werd daar het predicaat Kern met pit uitgereikt aan de redactie van de plaatselijke Dorpskrant van Fort en aan Streekbelang Fort, de initiatiefnemer van het krantje. De prijs bestaat uit een plaquette en een geldbedrag van €1000. Voor de winnaar lag nog eens 1500 euro klaar.

Honderd buurtprojecten

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag in heel Nederland ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens deze feestelijke bijeenkomsten in het hele land, is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar. In Drenthe werd dat ‘de Broekstreek’ in de gemeente Aa en Hunze.

Daar is op dertig erven en tuinen de beplanting versterkt met de aanplant van inheemse bomen en struiken, in een stijl die past bij de streek en haar bewoners. De bewoners van De Broekstreek zijn zich namelijk bewust van de landschappelijke waarden in hun woongebied (Drentsche Aa) en willen een bijdrage leveren aan behoud en versterking daarvan. Door planvorming voor de openbare ruimte nemen ze ook verantwoordelijkheid voor de (groene) dorpsontwikkeling. „Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit”, aldus dejury.

Alle twaalf ambitieuze winnende provinciale buurtprojecten strijden op 25 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury.

Nieuws

menu