Fotograaf Michael van Emde Boas betrekt nieuwe studio in Dwingeloo

Fotograaf Michael van Emde Boas. Eigen foto

Sinds mei werkt de bekende Amsterdamse fotograaf Michael van Emde Boas, vanuit zijn nieuwe atelier/studio aan de Heuvelenweg 34 K in Dwingeloo. „In de ruim 200 vierkante meter, op het terrein bij de Aldi, kan ik mijn creativiteit kwijt, bovendien is het hier fantastisch wonen.”

Hij is op vele fronten actief bezig, van het fotograferen van producten, wat volgens hem steeds belangrijker wordt, tot portret-, kunst- en culinaire foto’s.

In de grote ruimte gaat hij bovendien een trainingscentrum opzetten, om geïnteresseerden bijvoorbeeld te leren hoe productfotografie in zijn werk gaat. „Ik heb nu een locatie waar acht mensen getraind kunnen worden, dit biedt veel kansen voor onder meer ondernemers”, vertelt hij.

Het concept van de beweging fascineert Michael. Zijn kunstwerken beginnen met een idee, waarna een concept ontstaat voor een bepaald beeld. Dat concept werkt hij vervolgens verder uit in een goed voorbereide en verfijnde professionele omgeving. In zijn werk is hij altijd op zoek naar de ‘onvoorspelbare perfectie’, die gewoonlijk ongezien blijft. Het is zoals hij zegt: ‘One of a kind, Never the same’.

Alledaagse voorwerpen

Elk beeld dat hij creëert, weerspiegelt een unieke relatie tussen elementen, beweging, moment en hemzelf. Al zijn werken zijn geïnspireerd en uitgevoerd met gewone en alledaagse voorwerpen. „Ze verhalen de schoonheid en kwetsbaarheid van de dingen om ons heen. Tijdens beweging gaan vooraf gedefinieerde vormen en herkenning verloren. Door kracht ontstaan nieuwe interpretaties en emoties waarbij onzichtbare perfectie zich ontsluit”, is zijn uitleg. Michael gebruikt zeer beperkt of nagenoeg geen beeldbewerking.

Door voortdurend grenzen in zijn werk op te zoeken, wordt Michael uitgedaagd naar meer complexiteit, grotere sets, betere materialen en nieuwe benaderingen. Het werk wordt gezien als vernieuwend en spreekt een groot publiek aan.

Inmiddels is de Zomerexpositie in Kunsthuis Over Entinghe aangevuld met vijf werken van Michael. Deze gratis toegankelijke expositie is te bewonderen van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie of een bezoek aan het atelier/studio is hij bereikbaar via 06-24770868 of op www.michaelvanemdeboas.nl

Nieuws

Meest gelezen