GGD IJsselland opent extra vaccinatielocaties. Inwoners Dalfsen kunnen naar de Trefkoele+ voor hun (booster)prikken

Foto: ANP

Wil je wel coronaprik, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg of Zwolle? Dan kun je nu ook in de buurt terecht. GGD IJsselland opent komende weken namelijk extra vaccinatielocaties voor 1e en 2e prikken en boosterprikken, waaronder in de Trefkoele+ in Dalfsen.


Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich in de eigen gemeente laten vaccineren. Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en het plaatsen van prikken door huisartsen toegevoegd.

Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven. „Niet voor iedereen is het eenvoudig om ‘even’ naar Deventer, Zwolle of Hardenberg te gaan. Een plek dichter in de buurt maakt die stap wat gemakkelijker. Heel fijn om dan ook nu in de eigen gemeente, in de Trefkoele+ in Dalfsen, een plek te hebben waar iedereen zich zonder afspraak kan laten vaccineren of boosteren”, geeft burgemeester Erica van Lente aan.

Prikpiek

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. „Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. „Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn. Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.” Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Sebastiaan: “En ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn natuurlijk van harte welkom in bijvoorbeeld de Trefkoele+ in Dalfsen. Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.”

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in de Trefkoele+ in Dalfsen opent donderdag 20 januari. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties . De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Nieuws

menu