GGD en huisartsen bundelen opnieuw de krachten. Nu vaccineren zonder drempel in Rouveen

Vaccineren zonder afspraak. Dit keer in Rouveen. Foto: Andre Weima Fotografie

In het Dienstgebouw van de Hervormde kerk in Rouveen kunnen inwoners uit de gemeente Staphorst op dinsdagmiddag 2 november van 11.00 tot 16.00 uur een vaccin tegen corona halen. Het gaat om een Pfizer-vaccin.

Het is een gezamenlijke actie van huisarts Ali Reza Pezeshki Nia en de GGD. De mensen kunnen zonder afspraak naar het Dienstgebouw komen om hun prik te halen. Het gaat om alle inwoners uit de gemeente Staphorst, dus niet alleen uit Rouveen.

Vorige week dinsdag en de dinsdag daarvoor gebeurde hetzelfde bij de huisartsenpraktijk in het Medisch Centrum in Staphorst. Daar kwamen toen respectievelijk 129 en 149 mensen op af. De GGD en de huisartsen waren hier erg tevreden over en overwegrn een volgende sessie in Staphorst.

Huisarts Pezeshki Nia uit Rouveen wilde aanvankelijk ook mensen vaccineren zonder ze te registreren. Hij haalde het landelijke nieuws ermee. Maar dat kan volgens de GGD niet. „Het is niet mogelijk om prikken uit te delen zonder dat er iets van op papier komt. Ergens moet bekend zijn of je gevaccineerd bent. Als er een calamiteit is, moet dan wel ergens staan’, zegt GGD-woordvoerster Hanna Wolff. Gevaccineerden kunnen wel weigeren dat hun gegevens na afloop in het centrale informatie- en monitoringssysteem van het RIVM komen.

58 procent van alle Staphorsters boven de 18 jaar heeft nu één prik gehad. Landelijk is dit 87,3 procent 56 procent is volledig gevaccineerd. Landelijk is dit 83,8 procent. Het loopt langzaam op en de GGD is hier blij mee. De besmettingscijfers in Staphorst dalen alweer een paar dagen.

Nieuws

Meest gelezen