GGD opent (weer) corona-testlocatie in Staphorst, alweer een tijdje koploper in Nederland als het om besmettingen gaat

In januari was er ook al een testlocatie, toen in de sporthal.

In januari was er ook al een testlocatie, toen in de sporthal. Foto: FRENS JANSEN

GGD IJsselland opent morgen, dinsdag 12 oktober, een tijdelijke testlocatie aan de Rietdekker 2 in Staphorst. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met mensen met corona kunnen zich dan ook hier laten testen.

De locatie is de komende vier weken dagelijks geopend van 9.00 uur tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 12.30 uur. Bellen voor een afspraak op deze locatie kan via (0522) 74 71 81 (tussen 8.30 uur en 17.00 uur).

Staphorst is alweer een tijdje koploper in Nederland als het gaat om coronabesmettingen. Het bron- en contactonderzoek van GGD IJsselland laat zien dat de besmettingen in alle leeftijdsgroepen voorkomt. Daarbij laat het onderzoek zien dat de meeste besmettingen in familiare kring plaatsvinden. Staphorst heeft grote gezinnen en als iemand besmet raakt, gaat het snel. Begin dit jaar was er ook een testlocatie, toen in de sporthal.

‘Ruimte geven’

Marleen Luning, arts infectieziekten GGD IJsselland: “Het is nog steeds belangrijk om afstand te houden en ook anderen de ruimte te gunnen. Dan heb je een kleinere kans om besmet te raken of anderen te besmetten. En houd je natuurlijk ook aan de overige basismaatregelen. Laat je - óók als je lichte klachten hebt - testen, daarmee help je echt om de verspreiding van het virus tegen te gaan.”