Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe bereikt mijlpaal. 'Wij zijn nu aan het oogsten'

‘Samen bouwen aan de regionale economie’, dat is het motto waarmee de Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe zich presenteert. Dinsdagavond kreeg dat motto extra cachet in Ruinen, waar meer dan honderd betrokken ondernemers en bestuurders zorgden voor een mijlpaal in het bestaan van de coöperatie. „We hebben jaren gezaaid, nu zijn we aan het oogsten”, reageerde coördinator Jan van Goor.

Ruim honderd ondernemers en bestuurders uit heel Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel hoorden dinsdagavond in Ruinen dat het voor de Gebiedscoöperatie oogsttijd is.

Ruim honderd ondernemers en bestuurders uit heel Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel hoorden dinsdagavond in Ruinen dat het voor de Gebiedscoöperatie oogsttijd is. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Hij liep trots als een pauw rond in de grote zaal van buitencentrum De Poort in Ruinen. De inwoner van Zuidwolde is de man van het allereerste uur van de Gebiedscoöperatie en nog steeds aanjager en verbinder. In oktober 2015 werd de coöperatie opgericht vanuit het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden. Toen werden wenkbrauwen gefronst of dat glasvezelnetwerk wel realistisch was, maar de paarse kabels liggen inmiddels in de hele gemeente De Wolden in de grond.

Nieuwe voorzitter