Geen Vaar-Door in Belt-Schutsloot na handhavingsverzoek Natuurbeschermingswacht. 'Mag er eindelijk iets, krijg je dit op je dak'

De Natuurbeschermingswacht Meppel en omstreken heeft in Belt-Schutsloot geen vrienden gemaakt. Een handhavingsverzoek heeft de organisatie van de Vaar-Door doen besluiten het evenement niet door te laten gaan. Volgens de Natuurbeschermingswacht kan de organisatie niet aantonen dat het evenement geen schade veroorzaakt aan het milieu.

De Vaar-In was de voorloper van de Vaar-Door.

De Vaar-In was de voorloper van de Vaar-Door. Robert Jansema

Stichting Evenementen Belt Schutsloot had het plan opgevat om op 3 juli een ‘Vaar Door’ in De Wieden te houden. Het idee was dat mensen met hun eigen boot een route door het natuurgebied rondom Belt Schutsloot konden varen. Onderweg zouden diverse locaties worden ingericht waar de deelnemers konden genieten van een hapje en een drankje. De Vaar-Door was overigens een alternatief voor de Vaar-In, waarvoor vanuit de gemeente Steenwijkerland geen vergunning werd afgegeven, omdat het te vroeg na de versoepelingen georganiseerd zou worden. Kortom: geen Vaar-In maar een Vaar-Door.