Geen lokale participatie in zonnepark Wanneperveen, maar 'grootschalige subsidievreters die op korte termijn winst willen maken'

„Als een zonnepark hier niet kan, waar dan wel in Steenwijkerland?”, vroeg Jantina Drijfhout (CU) zich tijdens de Politieke Markt van woensdagavond af, over de locatie van een aan te leggen zonnepark van 26,8 hectare in de hoek Zomerdijk, Nieuwedijk en Kooiweg bij Wanneperveen.

De  locatie van het zonnepark aan de Zomerdijk tussen Wanneperveen en Meppel. De komst er van ging niet zonder slag of stoot.

De locatie van het zonnepark aan de Zomerdijk tussen Wanneperveen en Meppel. De komst er van ging niet zonder slag of stoot. Foto: Martijn Bijzitter

Hoewel het park niet dicht bij het dorp komt te liggen, zijn de inwoners van Wanneperveen faliekant tegen. „We hebben online een enquête onder de inwoners gehouden en de uitkomst was zeer negatief. Iedereen is tegen de komst van het zonnepark. Ook is er een petitie ‘nee tegen het zonnepark’ aangeboden. Er is geen draagvlak”, vertelde Dennis Hoorn, voorzitter van Dorpsbelang Wanneperveen.

Nieuws

menu