Geert en Grietje Pieters uit Ruinen zestig jaar getrouwd: met dank aan de vakbond

Als er iemand in Ruinen veel verstand heeft van belastingen, dan is het Geert Pieters wel. De nu 84-jarige Runer kan uren vertellen over zijn bevindingen met de belastingen, zo bleek woensdagmorgen wel. „We hebben veel mensen opgevoed in hoe ze het invullen van hun belastingformulier moeten voorbereiden.”

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen bracht woensdagmorgen een mooie bos bloemen bij Geert en Grietje Pieters in Ruinen.

Burgemeester Inge Nieuwenhuizen bracht woensdagmorgen een mooie bos bloemen bij Geert en Grietje Pieters in Ruinen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Geert en Grietje Pieters traden op 19 april 1963 met elkaar in het huwelijk en dat was woensdag precies zestig jaar geleden. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam de felicitaties overbrengen en hoorde de mooie verhalen die bij ook bij een huwelijksjubileum horen. Over werk, wonen en hobby’s. Dus ook over belastingen. „Ik ben er altijd geweest voor mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij”, zegt Geert Pieters. Zijn activiteiten in verschillende commissies die over sociaal beleid adviseren bij de oude gemeente Ruinen en daarna De Wolden, spreken wat dat betreft boekdelen.

Feest van de vakbond