Gelovigen gaan op weg naar Lourdes. Ook uit deze regio reizen mensen naar Zuid-Frankrijk om verschijning van Maria te herdenken

Het bedevaartsoord Lourdes staat van 7 tot en met 12 februari weer in het teken van de herdenking van de eerste verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous. Ook uit Steenwijk en omgeving gaan gelovigen met de nachtbus richting Frankrijk.

Pastoor Ton Huitink is erekapelaan in Lourdes.

Pastoor Ton Huitink is erekapelaan in Lourdes. Foto: Wilbert Bijzitter

„Het is inspirerend en verbindend om samen deze reis te maken”, zegt pastoor Ton Huitink van de parochie H. Christoffel. Huitink is blij met de grote belangstelling. „De reis kon doorgaan bij deelname van minimaal dertig personen. Op de peildatum, 15 januari, was dit aantal bereikt. Deelnemers zijn niet alleen katholieken, ook mensen uit andere kerken kunnen mee.’’ Volgens Huitink worden er onder de deelnemers zelfs moslims gesignaleerd. De luxe touringcar die de deelnemers naar Frankrijk vervoert, stopt op verschillende plekken om deelnemers op te pikken. De officiële datum waarop Maria aan Bernadette zou zijn verschenen, is 11 februari 1858.

Nieuws

menu