Gemeente Dalfsen wil verder onderzoek doen naar ledverlichting op sportvelden. De maatregel moet de verenigingen beter licht én financieel voordeel opleveren

Alle raadsfracties in de gemeente Dalfsen zijn voor het uitwerken van het plan om de gemeentelijke sportvelden te voorzien van ledverlichting.

Voetbalverenigingen hebben al offertes opgevraagd om duidelijkheid te krijgen over de kosten van ledverlichting.

Voetbalverenigingen hebben al offertes opgevraagd om duidelijkheid te krijgen over de kosten van ledverlichting. Foto: Pixabay

Dit werd maandagavond duidelijk tijdens de eerste fysieke raadscommissie waarbij alleen de woordvoerders van de partijen aanwezig waren. De maatregel moet de verenigingen naast beter licht ook financieel voordeel opleveren. Het financiële voordeel was ook het uitgangspunt van het voorstel.

Bij de bespreking van de perspectiefnota eerder dit jaar hadden de partijen het collegevoorstel om de jeugdsportsubsidie te gaan afschaffen verworpen. De partijen hebben toentertijd het college gevraagd om met maatregelen te komen die de vaste lasten van de verenigingen kunnen verlagen. De gemeente heeft hierbij gekeken naar zaken die ze zelf in eigendom heeft en kwam zo uit bij ledverlichting.

Met dit voorstel profiteren overigens niet alle verenigingen van een verlaging van de lasten, zoals de verenigingen die hun sport niet uitoefenen op een sportveld.