Gemeente Westerveld bomvol culturele activiteiten tijdens 'Oktober Kindermaand'

In het OERmuseum is het mogelijk om een sieraad te maken met materialen die vroeger werden gebruikt. Foto: Ellen van Roosmalen

Een schilderij maken met kastanjes en stenen, een boomhut bouwen, zeemonsters knutselen, een ritje maken met de Kolonietram of een overblijfsel van een ontploffende ster in elkaar zetten. Ook dit jaar kunnen kinderen in de gemeente Westerveld tijdens Oktober Kindermaand kennismaken met allerlei culturele activiteiten. De toegang is gratis.

In de maand oktober zetten zeven culturele instellingen in Westerveld de deuren wagenwijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om kinderen en ouders enthousiast te maken voor kunst en cultuur organiseren ze allerlei creatieve activiteiten. Op 15 oktober kan in Bibliotheek Diever een boomhut gemaakt worden.

Op 16 oktober genieten kinderen van een reis door de oertijd in het OERmuseum. Na afloop is het mogelijk om een sieraad te maken met materialen die vroeger werden gebruikt. Bij IVN Westerveld in Spier kan op 9 oktober met kastanjes, takjes en stenen een natuurschilderij gemaakt worden.

Een ontplofte ster

Een pulsar is een overblijfsel van een ster die is ontploft. Op 2 oktober kan dit bij ASTRON in Dwingeloo worden nagemaakt. Ook doet het instituut voor radioastronomie een zwarte-gat-experiment. Bij museum De Proefkolonie in Frederiksoord leren kinderen de klusjes van vroeger kennen. Boter karnen en wassen zijn slechts twee voorbeelden.

Ook is er een spannende speurtocht. Het museum is hiervoor elke dag van het weekend in oktober geopend. In atelier Kleur je Hart in Geeuwenbrug kunnen 15 en 19 oktober hangers van speksteen gemaakt worden. En op 16, 23 en 30 oktober worden in Miramar ZeeMuseum in Vledder zeemonsters gemaakt van klei en schelpen.

Jaarlijks evenement

Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement waarbij kinderen een maand lang gratis kunnen deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Ruim 90 instellingen in Drenthe hebben dit jaar aanbod voor de kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is.

Op de www.kindermaand.nl zijn ook alle activiteiten te vinden.

Nieuws

menu