Gemeente Westerveld gaat weer aan de slag met 'Duurzaamheidsbon'

'Nederlanders gaven dik 8 miljard euro uit aan verduurzamen huis'

'Nederlanders gaven dik 8 miljard euro uit aan verduurzamen huis' ANP

De gemeente Westerveld wil met het opnieuw beschikbaar stellen van de ‘Duurzaamheidsbon’ voor huiseigenaren hulp bieden bij het verduurzamen van een woning. Inwoners die een eigen woning hebben, kunnen ook in 2023 maximaal 500 euro terugkrijgen voor een tweede duurzame maatregel om hun woning energiezuiniger te maken.

Door de tweede investering te subsidiëren (en niet de eerste) probeert de gemeente te stimuleren dat woningeigenaren een éxtra stap zetten in het energiezuiniger maken van de woning. Wanneer een woningeigenaar een tweede investering aan de woning doet, bijvoorbeeld voor een inductieplaat, zonnepanelen of extra isolerend glas (uitgevoerd door een bedrijf én gericht op het energiezuiniger maken van de woning), kan deze tweede investering gesubsidieerd worden voor 75 procent en met een maximum van 500 euro.

Voorwaarden

De subsidie wordt toegekend als de maatregel in de lijst van energiebesparende investeringen staat. De lijst en de voorwaarden staan op www.gemeentewesterveld.nl/duurzaamheidsbon . Voor 2023 is in totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente.