Gemeente Westerveld laat zich inspireren door Van Gogh

Bij Museum Valse Kunst start een tentoonstelling ‘Volg Van Gogh’.

Bij Museum Valse Kunst start een tentoonstelling ‘Volg Van Gogh’. Foto: Aangeleverd

Precies 140 jaar geleden bezocht Vincent Van Gogh Drenthe, waar hij geïnspireerd raakte door de bewoners en de omgeving. Nu laat de gemeente Westerveld zich door deze beroemde kunstschilder.

In de gemeente Westerveld zijn van april tot oktober diverse activiteiten gepland; schilderworkshops, exposities, lezingen, filmavonden en samen aardappels eten. Van Gogh schilderde veel zonnebloemen, daarom zijn vorige week de eerste (biologische) zonnebloemzaden uitgedeeld voor de wedstrijd zonnebloem kweken.

Nadat er in Geeuwenbrug door drie bewoners een inspirerend plan voor buurthuis De Gouwe is opgezet is het project uitgebreid naar nog eens vier andere buurthuizen in Westerveld. In Wapse en Wilhelminaoord worden de zaden binnenkort bezorgd en in Dwingeloo en Havelte kunnen bewoners zaden ophalen in het buurthuis.

Schilderworkshops en meer

Onder leiding van Susanne Hurenkamp van atelier ‘Kleur je Hart’ uit Geeuwenbrug start een schilderworkshop in de stijl van Van Gogh en geïnspireerd door zijn kunstwerken. Jong of oud, met of zonder schilderervaring, iedereen kan mee doen. Daarnaast wordt de film ‘Loving Vincent’ vertoond en staan er lezingen en gezamenlijke maaltijden op het programma met aardappels in de hoofdrol, naar het beroemde schilderij ‘De Aardappeleters’. Het project loopt tot oktober 2023.

Meer informatie over data, kosten en aanmelden vindt u op www.westerveldverbonden.nu .