Gemeente Westerveld tekent overeenkomst met Biblionet, nieuwe doelen in het vizier

Annelies Bakelaar en Henk Doeven ondertekenen de overeenkomst. Foto Biblionet

Annelies Bakelaar, bestuurder van Biblionet Drenthe, en Henk Doeven, wethouder van Westerveld, ondertekenden donderdag de samenwerkingsovereenkomst tussen de bibliotheken in Westerveld en Biblionet Drenthe.

Gemeente Westerveld en Biblionet Drenthe leggen met deze ondertekening niet alleen de samenwerking vast, maar ook de uitvoering van het bibliotheekwerk door Biblionet in Westerveld.

Voor de gebruiker van de bibliotheken verandert er niets. Biblionet Drenthe voert al jaren het bibliotheekwerk in de gemeente uit. Tot nu toe deed Biblionet dat in opdracht van de Stichting Openbare Bibliotheken Westerveld. Deze stichting is door de directe samenwerking tussen gemeente en Biblionet Drenthe opgeheven. In Westerveld gaat het om de bibliotheken in Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder.

Verschillende doelgroepen

Annelies Bakelaar is blij met de samenwerking en geeft aan waar de bibliotheken zich op focussen: „De bibliotheken willen zich de komende jaren, samen met de gemeente, richten op het vergroten van de lees- en taalvaardigheid van verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld kinderen en ouderen. Ook het stimuleren van digitale vaardigheden krijgt de komende tijd aandacht.”

Wethouder Doeven beaamt dit. „Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Lees- taal- en digitale vaardigheid spelen hierin een grote rol. Ik ben blij dat wij hierover afspraken hebben gemaakt met de bibliotheken, want zij zijn een onmisbare en laagdrempelige schakel.”

Nieuws

Meest gelezen