Gemeente sluit camperplaats in Nieuwleusen

De camperplaats in Nieuwleusen. Google maps

Nieuwleusen - Er mogen vanaf deze week geen campers meer worden geplaatst op de camperplaats achter de ijsbaan in Nieuwleusen.

Het verbod geldt voor alle camperplaatsen in de gehele gemeente Dalfsen. Tijdens een onderzoek naar het camperbeleid in de gemeente Dalfsen is geconstateerd dat het gratis aanbieden van camperplaatsen niet meer mag. Samen met de toeristische sector bekijkt de gemeente hoe ze hier in de toekomst mee omgaat.

Wethouder Uitslag: „In 2015 heeft de gemeente besloten om een aantal gratis camperplaatsen aan te bieden. Inmiddels is jurisprudentie ontstaan waaruit blijkt dat het besluit destijds niet voldoende is onderbouwd. Nu kunnen we gaan wachten totdat iemand naar de rechter stapt, maar daar kiezen we niet voor. Dit betekent dat de gemeente de camperplaatsen niet meer gratis aanbiedt en de gemeentelijke camperplaatsen vanaf 15 februari niet meer toegankelijk zullen zijn. Mensen met een camper die toch in de gemeente Dalfsen willen staan, worden gastvrij ontvangen door de lokale recreatieondernemers die Dalfsen rijk is.”

Verruiming kampeerbeleid

Momenteel verkent de gemeente de mogelijkheden voor verruiming van het kampeerbeleid. Als onderdeel wordt naast de mogelijkheden voor camperlocaties op particulier terrein gekeken naar invulling van de gemeentelijke camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen. De recreatieve sector wordt hierbij actief betrokken. De verruiming van het kampeerbeleid staat in april op de raadsagenda.

Nieuws

menu