Gerben Bruins verkoopt zijn kozijnen en tuindeuren door het hele land, met dank aan internet

Voor Gerben Bruins uit Koekangerveld zijn het drukke tijden. De 40-jarige eigenaar van ‘Bruins In Hout’ in Ruinerwold heeft een goed gevulde orderportefeuille en ziet die vooral voller worden.

Gerben Bruins aan het werk in zijn werkplaats, als het bestemmingsplan rond is, gaat hij een nieuw pand bouwen op Hoge Akkers.

Gerben Bruins aan het werk in zijn werkplaats, als het bestemmingsplan rond is, gaat hij een nieuw pand bouwen op Hoge Akkers. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Geen wonder dat de man die voor klanten in het hele land houten kozijnen (met isolatieglas), schuifdeuren en tuindeuren maakt, op zoek is naar extra handjes en een kavel heeft gekocht op het jongste uitbreidingsplan Hoge Akkers. Dat bestemmingsplan moet overigens nog goedgekeurd worden. „Ik heb een kavel van 1500 vierkante meter beschikbaar en kan er sowieso een hal van 600 meter opzetten, maar misschien zorg ik direct wel voor wat extra ruimte”, vertelt hij in zijn huidige werkplaats aan de Westerweiden. Hij heeft daar inmiddels de nodige machines staan, zodat ook het vervaardigen van kozijnen, kiepramen en tuindeuren op maat voor een groot deel automatisch gebeurt. „Ik deed altijd veel met de hand, maar dit is veel efficiënter.”

Met de handen bezig

Nieuws

menu