Gertjan Tempert (23) is uitgeroepen tot beste leerling-kok van 'beste opleiding voor gespecialiseerde chefs'. Hij werkt in tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Staphorst
De beste leerling-kok van Nederland werkt bij een van de beste restaurants van Nederland. Gertjan Tempert (23) is uitgeroepen tot de beste leerling van de Cas Spijkers Academie. Hij werkt in de keuken bij tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Staphorst.

Gertjan Tempert is bezig in de keuken van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken
Chef-kok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn is dan ook supertrots op Gertjan, die bij hem achter de kachel staat en met de andere koks de mooiste gerechten maakt voor zijn gasten. „Dit is een groot talent met een grote toekomst”, zegt Eggen. „Dit is de beste opleiding voor gespecialiseerde chefs van ons land. Het is niet voor niks dat Cas Spijkers hier zijn naam aan heeft verleend en Jonnie Boer van de Librije de nestor is na Cees Helder.”