Grammofoonmuseum in Nieuwleusen ontvangt bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds

Het grammofoonmuseum bezit een omvangrijke collectie grammofoons. Maar ook heel veel grammofoonplaten, verschillende bandrecorders en microfoons zijn er te zien. Eigen foto

Het Grammofoonmuseum kan rekenen op een bijdrage van 5.000 euro voor een audiovisuele presentatie bij de entree van haar nieuwe onderkomen in het centrum van Nieuwleusen.

Door de AV-presentatie maken bezoekers kennis met de uitvinding en ontwikkeling van het opnemen en weergeven van geluid: van de eerste geluidsopname door Thomas Edison in 1878 tot en met de huidige vorm van streaming via Spotify en andere muziekdiensten. Aan de hand van de presentatie start de rondgang door het Grammofoonmuseum.

Ook andere initiatieven in Dalfsen kunnen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds verwachten. Zo krijgt Landschap Overijssel 3250 euro voor het project Verdroging Verbetering Zuidelijke Vechtdijk.

Stichting Openbare Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen ontvangt 1000 euro voor de workshop/training Poëziewedstrijd: DNA van Dalfsen.

Stichting RTV Vechtdal in Nieuwleusen kan 750 euro tegemoet zien voor het multidisciplinair project Open Studio Dag voor regionale muziek cultuur.

Nieuws

menu