Gratis leefstijlcursus voor inwoners van de gemeente Westerveld

Van links naar rechts Rianne Hoogeveen (fysiotherapeute), Laura Nijsingh (leefstijlcoach/fysiotherapeute) en Trudy Buurmeijer (diëtiste). Aangeleverde foto

Binnenkort wordt in het Medisch Centrum in Dwingeloo weer gestart met de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor alle inwoners van de gemeente Westerveld met overgewicht die willen werken aan een gezonde leefstijl.

De GLI is een tweejarige groepsbehandeling om mensen met overgewicht en daaraan gerelateerde gezondheidsklachten aan een gezonde leefstijl en meer energie te helpen en blijvend de overtollige kilo’s kwijt te raken. In de groepsbijeenkomsten wordt advies gegeven over voldoende beweging, gezonde voeding, ontspanning en slaap. Daarnaast wordt gesproken over de mogelijke oorzaken die tot overgewicht geleid hebben.

De deelnemers worden begeleid door leefstijlcoach/fysiotherapeute Laura Nijsingh en fysiotherapeute Rianne Hoogeveen beide van Fysiotherapie Dwingeloo, diëtiste Trudy Buurmeijer van diëtistenpraktijk Buurmeijer, beweegcoach Elles Maneschijn van de gemeente Westerveld in samenwerking met de lokale sport- en beweegaanbieders.

De GLI is voor alle personen van 16 jaar en ouder met overgewicht (BMI tussen 25 en 40) die 100 % gemotiveerd zijn om een tweejarig leefstijl programma te volgen. De erkende GLI is gratis en wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat dit ten laste komt van het eigen risico. De doorverwijzing van de GLI gaat altijd via de huisarts.

Info: laura@fysiotherapiedwingeloo.nl of 0521-592190.

Nieuws

menu