Hotel-restaurant Grenzeloos opent 'Welstaete Suites' met zicht op de Doldersummerveld Es

Wanneer de Koloniën van Weldadigheid in juli mogelijk gaan behoren tot het Unesco Werelderfgoed, dan vinden alleen maar meer toeristen de weg richting het gebied. Met die verwachting in het achterhoofd kijken verschillende ondernemers in het kansrijke gebied al tijden richting de toekomst.

De genodigden waaronder burgemeester Rikus Jager brengen een toost uit op de opening van de eerste twee Welstaete Suites bij Grenzeloos in Doldersum.

De genodigden waaronder burgemeester Rikus Jager brengen een toost uit op de opening van de eerste twee Welstaete Suites bij Grenzeloos in Doldersum. Gerrit Boer

Zo ook Eduard Schipper en Hellen Dam. Zij breidden dinsdag hun hotel-restaurant Grenzeloos in Doldersum uit met de eerste twee van negen ‘Welstaete Suites’, vrijstaande hotelkamers.

Horecaonderneming Grenzeloos ligt op de rand van de provincies Drenthe, Friesland en Overijssel en is gelegen tussen twee nationale parken: het Drents-Friese Wold en het iets verderop gelegen Weerribben-Wieden. Dichterbij ligt het prachtige Doldersummerveld. De toerist die dit gebied bezoekt moet zich al snel in het Walhalla wanen. „Onze locatie ligt inderdaad heel gunstig, ook nog eens midden in het Koloniën-gebied”, zo vertelt Eduard Schipper.

Hij vindt dat er best meer aandacht mag komen voor de Koloniën van Weldadigheid en de unieke geschiedenis van het gebied. „Veel fietsers en wandelaars strijken neer op ons terras, zonder te weten dat zij zich in heel bijzonder gebied bevinden. Wij voelen ons wel nauw betrokken bij het historisch verleden van de Koloniën en willen deze verhalen overbrengen op onze gasten. Daarom wordt de ruimte die wij bij ons restaurant nog beschikbaar hadden, nu ingericht tot beleefpunt met ‘tourist info’. Het project wordt ondersteund met een Leader-subsidie van de provincie Drenthe.”

Negen suites

Steeds meer toeristen ontdekken de Koloniën van Weldadigheid en willen er ook verblijven. Daarom hebben Schipper en Dam besloten in Grenzeloos fors te investeren en het horeca-etablissement uit te breiden met negen Welstaete Suites. De eerste twee, volledig vrijstaande hotelkamers, zijn dinsdagmiddag in de brandende zon geopend door burgemeester Rikus Jager van Westerveld. Gasten die in de suites verblijven, maken op een unieke manier kennis met het gebied.

De suites die een eigen keuken hebben, zijn rustig en vrij gelegen, midden in de natuur en kijken uit over de Doldersummerveld Es. Het glazen dakraam boven het bed biedt een unieke gelegenheid om in de donkerste gemeente van Nederland heerlijk relaxed naar de sterren te kijken. „We spelen zo in op de wensen van het type gast dat de regio bezoekt”, zo zegt Hellen Dam. „De kamers bieden alle comfort en wij vullen deze vanuit ons restaurant aan met een ‘full service-aanbod’ zoals een ontbijt en diner.”

Naast de nieuwe Welstaete Suites beschikt Grenzeloos al over zestien landkamers en een restaurant met terras.