Groen licht voor nieuwbouw Stark in Hoogeveen; medewerkers superblij maar wel vol vragen 'Moet ik dan verder fietsen?'

Artist impression nieuwbouw Stark.

Artist impression nieuwbouw Stark. Foto: GAJ|VBW Architecten

Gemeentes Hoogeveen, De Wolden en Midden-Drenthe zijn het eens: er is groen licht voor de nieuwbouw van leerwerkbedrijf Stark. Bijna kwam er een kink in de kabel omdat De Wolden meer wilde weten over de toekomst van het bedrijf.

„In het bestuur hebben we de toekomstplannen geduid en we zijn het er unaniem over eens dat er voldoende ontwikkelmogelijkheden zijn voor Stark”, laat bestuursvoorzitter Jeroen Westendorp van Stark (en wethouder van Hoogeveen) weten. Het plan om te verhuizen van de Dieselstraat naar nieuwbouw aan de Plesmanstraat kan nu doorgaan.

Prijskaartje

Aan de vertraging in het proces hangt wel een prijskaartje. „We zijn nu twee maanden verder. Dat betekent dat de huur en de energiekosten in het oude pand langer doorlopen. Dat is doorgerekend een kostenpost van 100.000 euro.” Dat is wel flink minder dan aanvankelijk werd gevreesd. Er werd uitgegaan van maximaal 1,1 miljoen euro aan extra kosten door onder andere stijgende bouwkosten. De aannemer heeft echter in een brief laten weten dat de oorspronkelijke offerte blijft staan tot eind mei. Daardoor lopen de bouwkosten niet op.

Directeur Saskia Hertog van Stark is blij dat de knoop is doorgehakt. „We wisten dat we gingen verhuizen, maar niet wanneer. Nu kan de bouw beginnen. Toen ik het deze week vertelde aan onze medewerkers in de kantine werd er luid gejuicht.”

‘Moet ik dan verder fietsen?’

De medewerkers van het leerwerkbedrijf zijn maanden geleden al geïnformeerd over de verhuisplannen. Ze verheugen zich er op. „Nu volgen direct een heleboel vragen”, vertelt Hertog met een lach. ‘Wanneer start de bouw?’, ‘Wie gaat het openen?’, ‘Mag ik het openen?’, ‘Moet ik dan verder fietsen?’ Vragen waar ze nog geen antwoord op heeft.

Dakterras en kruidentuin

De bouwers staan klaar, maar wanneer de eerste spade de grond in gaat, dat weet ze niet. Wel weet ze dat het een open gebouw wordt waar niet met een pasjessysteem wordt gewerkt. Dat alles wordt gesitueerd rondom het centraal gelegen bedrijfsrestaurant. Dat de verdeling van voor- en achter de klapdeuren -zoals dat nu het geval is in het pand aan de Dieselstraat- verdwijnt. Dat er prikkelarme ruimtes komen, een dakterras en een kruidentuin. En dat er een aparte ingang komt voor vrachtwagens. „Daardoor wordt het veiliger.” De hoop is dat de nieuwbouw in de zomer van 2024 klaar is en er in september verhuisd kan worden.