Groene hart in Zuidwolde krijgt langzaam maar zeker vorm, crowdfunding gestart voor laatste speeltoestellen. Alleen is de kostprijs omhooggeschoten.

Het groene hart van Zuidwolde, het gebied tussen de muziekkoepel en de basisschool met de dezelfde naam, is flink op de schop genomen. Er moeten nog de nodige punten op de i worden gezet, maar als alles zo voorspoedig blijft gaan, kan de vlag nog voor de meivakantie uit.

Alwin Kleine en Roelien Altena bekijken van een heuveltje hoe het werk er voorstaat in het groene hart.

Alwin Kleine en Roelien Altena bekijken van een heuveltje hoe het werk er voorstaat in het groene hart. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Er loopt inmiddels ook een crowdfundingsactie om de laatste 10.000 euro binnen te halen voor de aankoop van speeltoestellen. Namens de Buurt & Speelvereniging Het Groene Hart vertellen Alwin Kleine en Roelien Altena vol enthousiasme over de vooruitgang die is geboekt. Zo werkte een harde kern van vrijwilligers afgelopen zaterdag hard aan de bestrating rond het nieuwe multifunctionele speelveld. Tegelijkertijd zijn enorm veel knijpertjes verkocht voor het goede doel, gebakken door de plattelandsvrouwen, waarmee werd bewezen dat er een groot draagvlak bestaat voor alle plannen. „We hebben inmiddels 140 leden kunnen bijschrijven voor de vereniging”, zegt Kleine.

Nieuws

Meest gelezen