Het 'regent' vrijwilligersprijzen in de gemeente Staphorst. Veldschuur Bid en Werk in Rouveen krijgt 'groene' vrijwilligersprijs voor het organiseren van natuuractiviteiten

De 'groene' vrijwilligersprijs ging naar de vrijwilligers van de Veldschuur. De appelboom staat symbool voor ' de groene vrijwilligers die de sterren zijn van onze samenleving'. Foto: Aangeleverde foto

De Veldschuur Bid en Werk in Staphorst heeft een groene vrijwilligersprijs van de provincie Overijssel gekregen in de gemeente Staphorst.

Elk jaar wordt begin december de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt. Dit jaar wordt in elke gemeente ook een groene vrijwilliger in het zonnetje gezet. Statenlid Fred Kerkhof overhandigde deze ‘groene’ prijs gistermiddag. aan vrijwilliger Jan Dijkstra. Ook Carin de Cloe van Landschap Overijssel en Lian Bernard van Stichting Welzijn Staphorst waren hierbij aanwezig. De prijs bestond uit een oorkonde, cadeaubonnen en een sterappelboom.

Vijftig vrijwilligers werken hard om op jaarbasis 6.000 bezoekers te verwelkomen. Tweeduizend daarvan zijn kinderen van de basisscholen uit Zwartewaterland, Staphorst en soms Zwolle. Ze volgen erfgoedlessen over het unieke gebied. Het aantal scholen dat besluit mee te doen, neemt nog altijd toe. In de Veldschuur zijn exposities, lezingen, oogst- en dorsfeesten, allerhande festiviteiten, om het gebied te verkennen én er kan getrouwd worden. Het centrum bestaat 16 jaar en is een initiatief van Stichting Vrienden van de Olde Maten. De 15de verjaardag viel vorig jaar door corona in het water.

AMBC, bibliotheek en de Berghorst vallen ook in de prijzen

Statenlid Fred Kerkhof heeft dinsdag ook de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt aan de vrijwilligers van de motorclub Staphorst AMBC, de bibliotheek en de Berghorst.

De AMBC heeft jaren doorgezet om de crossbaan op ‘t Wiede Gat te behouden. Ze zijn met veel vrijwilligers bezig geweest om de baan klaar te maken voor gebruik. Na jarenlang juridisch gevecht kan en mag de AMBC-locatie aangepast worden aan de nieuwe normen en eisen.

De vrijwilligers van de bibliotheek kregen de OVP omdat zij hun uiterste best hebben gedaan om zoveel mogelijk de bibliotheek en activiteiten door te laten gaan ondanks de coronamaatregelen. Ook de vrijwilligers van de Berghorst zijn heel actief gebleven. De samenwerking met de Berghorst is voor SWS erg waardevol. Ze maken we gebruik van elkaars kennis en expertise bij sociale activiteiten wat bijdraagt aan het welzijn van ouderen. De samenwerking tussen de Berghorst en Vrijwilligerscentrale verloopt erg goed; stagiaires en vrijwilligers worden goed opgevangen en begeleid.

Nieuws