Harcom Bouw uit Staphorst laat zich zien op open dag: 'Vijftien jaar geleden in het schuurtje begonnen'

De medewerkers van Harcom Bouw in Staphorst laten hun bedrijfspand graag zien tijdens de open dag. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Harcom Bouw in Staphorst timmert nadrukkelijk aan de weg en viert het 15-jarig bestaan met een open dag op vrijdag 3 juni. Tussen 15.00 en 18.00 uur kan iedereen een kijkje nemen bij dit bedrijf, dat een goed voorbeeld is van ‘een harde werker die voor zichzelf begint in de schuur doet en jaren later een prachtig energieneutraal pand op het industrieterrein met een volle orderportefeuille bezit’.

Die harde werker is Klaas Harke. „Ik heb altijd in de bouw gewerkt als timmerman, uitvoerder en projectleider, maar dacht dat ik het zelf ook wel kon”, zegt de 50-jarige Harke. „Ik ben inderdaad in het schuurtje begonnen en werkte veel samen met een partner uit Almere”, vertelt Harke. Hij bouwde samen met die partner vooral kantoorpanden, maar de financiële crisis gooide die markt op slot. „Toen zijn we geswitcht naar nieuwbouw woningen. Dat was ook niet dik gezaaid, met name 2012 en 2013 waren lastige jaren. In die tijd hebben we wel altijd werk gehad, al was het soms veel werk voor weinig”, kijkt de ondernemer terug.

Crisis bezworen

De crisis was bezworen en Harke besloot de stap naar een nieuw pand te zetten. In 2016 kocht Harke een kavel aan de Wethouder Bronstraat. „Als je wat wilt, moet je wel de ruimte hebben”, vond zijn vrouw Jeanet (47). Zij is binnen Harcom Bouw verantwoordelijk voor de administratie, een baan waar ze inmiddels wel hulp bij heeft gekregen. Broodnodig, want sinds de bouw van het nieuwe pand heeft het bedrijf een forse groei doorgemaakt met nu 25 mensen in dienst.

Gestroomlijnd

Het bedrijf is actief in de wijde regio. „Ook in Staphorst krijgen we steeds meer opdrachten. Het begint nu wel langzaam door te dringen wat wij allemaal doen”, zegt Jeanet Harke. Klaas Harke krijgt eigenlijk nu pas het gevoel dat Harcom Bouw een echt bedrijf is. „We hebben nog nooit zoveel werk omgezet als nu, maar het gaat relaxed en gestroomlijnd. We zorgen ervoor dat de boel in balans blijft en moeten momenteel opdrachten selecteren.”

Info: www.harcombouw.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu