Harrie Boerhof stopt met het tuincentrum in Dwingeloo, kwekerij en hoveniersbedrijf gaan wel door

Harrie Boerhof gaat het wat rustiger aan doen, het tuincentrum gaat dicht en Arjan van Esch wordt bedrijfsleider van de kwekerij en het hoveniersbedrijf. Foto: Inge Dijkinga

Harrie Boerhof stopt met zijn tuincentrum aan de Honingvlaken in Dwingeloo. De kwekerij en het hoveniersbedrijf blijven bestaan en wordt nu gerund door Arjan van Esch. „Ik ben nu 64 en zit al meer dan 45 jaar in het vak”, zegt Boerhof over zijn beslissing. „Maar het is nu tijd om af te bouwen en straks te kunnen stoppen.”

Het bedrijf is verkocht en Van Esch is aangesteld als bedrijfsleider. „Daar ben ik heel blij mee, we hebben elkaar dit jaar gevonden. Ik hou van planten en heb daar veel mee gedaan. Ik heb de keuze gemaakt hier een tuincentrum te beginnen. Mijn vader had grond aan de Wittelterweg, waar ik nu woon, later zijn we naar de Honingvlaken gegaan. We hebben daar het nodige bijgebouwd, maar nu is het goed geweest”, vertelt Boerhof.

Vijf jaar zoeken naar een opvolger

„Ik ben bijna vijf jaar bezig geweest om iemand te vinden die het over wilde nemen.” In de persoon van Arjan van Esch is de nieuwe bedrijfsleider gevonden, besloten werd te stoppen met het tuincentrum. Het is moeilijk om professioneel personeel te krijgen, ons tuincentrum is ook een seizoensbedrijf”, zegt Boerhof. „Een tuincentrum is heel intensief en het is hard werken om daar een boterham mee te verdienen.” Volgens Boerhof gaat het bedrijf door met een behoorlijke voorraad planten „De meeste hoveniersbedrijven hebben geen eigen voorraad. Daarmee kun je wel sneller schakelen, bijvoorbeeld met bomen.”

Voor Harrie Boerhof betekent deze ontwikkeling niet einde verhaal. „Ik blijf dit jaar nog drie dagen per week meedraaien en kan zo wat gaan afbouwen. Ik wil het bedrijf zo optimaal mogelijk overdragen. Ik ben al een paar weken samen met Arjan aan het werk, een jongeman die gretig is om te leren. Ik kan mijn kennis mooi overdragen en blijf helpen met de inkoop.”

Stichting Kom Over en Help

Harrie Boerhof krijgt nu meer tijd voor vrijwilligerswerk in Armenië. „Wij helpen jong talent in Armenië met het ondernemerschap, we koppelen ze aan een Hollandse buddy. We doen dit samen met ondernemers uit de regio en werken samen met Kom Over en Help uit Nijkerk.”

Wat er met de vrijkomende ruimte van het tuincentrum gaat gebeuren, wordt nog bekeken. Sowieso begint woensdag de grote leegverkoop, waarbij bijvoorbeeld zonnewijzers en tuinmeubelen voor een appel en een ei weg gaan. „Maar ook planten en bomen, we proberen de zaak binnen een paar weken leeg te hebben.”

Nieuws

menu