Gemeente Staphorst, politie, brandweer, jongerenwerk en stewards bundelen de krachten in de lokale campagne 'Goed veur Mekaer!' Week rond jaarwisseling moet soepel verlopen

De lokale campagne 'Goed voor Mekear!' moet mensen in de laatste week van het jaar verbinden. Gemeente Staphorst

Goed veur Mekaer! Zo heet de plaatselijke campagne waarin de gemeente Staphorst, de politie, brandweer, jongerenwerk en de Werkgroep Oud en Nieuw samenwerken om de week voor de jaarwisseling in goede banen te leiden.

Goed veur Mekaer heeft twee betekenissen: zorg ervoor dat je je zaakjes als het gaat om carbid en corona goed voor elkaar hebt. Houd afstand, doe voorzichtig, zoek elkaar niet al te veel op. De andere betekenis is dat je goed voor elkaar moet zorgen, een beetje op elkaar moet letten en in actie komt als mensen het lastig hebben. Naoberschap dus.

Om die reden gaan wethouders Alwin Mussche en Lucas Mulder en burgemeester Jan ten Kate op pad om mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken, een doosje met lekkere spullen te brengen. Persoonlijk overhandigd door het gemeentebestuur. „Het gaat erom dat we verbinding leggen met elkaar. Dan kan ik als burgemeester wel allerlei brieven op internet zetten of opsturen, maar je kunt ook daadwerkelijk in actie komen, de mensen aanspreken, ze wat geven als ze het moeilijk hebben. Dat gebaar is belangrijk. We moeten het samen doen.”

Lastig jaar

„Het is een lastig jaar geweest”, zegt Ten Kate. „We hoopten dit jaar onze vrijheid terug te krijgen, maar helaas zijn er nog steeds maatregelen nodig om elkaar te beschermen tegen het coronavirus. Maatregelen die op iedereen een enorme impact hebben. Iedere dag weer. Ook tijdens de jaarwisseling moeten we afstand bewaren en mogen we maximaal met vier personen samen komen. Zorg goed veur mekaer!”

De zestig stewards die ook straks weer tijdens de jaarwisseling in de dorpen rondlopen, zijn ook betrokken bij ‘Goed veur Mekaer!’ De plaatselijke brandweer maakte een filmpje dat te zien is op de gemeentelijke website, waarin ze de hoop uitspreekt dat ze niet uit hoeft te rukken.

Op 29 en 30 december rijden de jongerenwerkers door de gemeente Staphorst met hun bus. De jeugd is welkom voor een gratis oliebol of een koptelefoon voor het carbidschieten. Het maakt allemaal deel uit van ‘Goed veur Mekaer!’ Ook wijkagent Jimmy van Ooijen doet mee. Hij is via Instagram te volgen via @wijkagent_staphorst.

Nieuws

Meest gelezen