Heeft een wolf de schapen van Stefan Worst uit Vledder aangevallen? 'Er moet een kind van de fiets worden getrokken door een wolf, voor er iets gebeurt'

De ogen van het schaap zijn gesloten. Het dier staat nog, maar daar is ook alles mee gezegd. Aan de zijkant hangen de ingewanden uit het lijf. ,,Waardeloos’’, zegt schapenhouder Stefan Worst zachtjes.

Taxateur Johan Wesselink (l) onderzoek het schaap onder het toeziend oog van Gerard Worst. Rechts staat veearts Robert Fikse klaar om het dier uit haar lijden te verlossen.

Taxateur Johan Wesselink (l) onderzoek het schaap onder het toeziend oog van Gerard Worst. Rechts staat veearts Robert Fikse klaar om het dier uit haar lijden te verlossen. Foto: DvhN

Het is de vierde keer in de afgelopen drie maanden dat zijn schapen nachtelijk bezoek krijgen van (vermoedelijk) een wolf. Of twee wolven, want in het nabijgelegen Drents Friese Wold huizen er twee. Een mannetje en vrouwtje. De teller staat bij Worst inmiddels op acht dode schapen en een trits gewonde dieren.

Zwaargewond schaap is niet meer te redden