Henk Joosten braadt de beste bal na verhitte strijd in café Hees in Ruinen

Gehaktballenkoning Henk Joosten uit Ansen toont zijn winnende bal aan Frits Slagter. Foto: Jans Schulting

Henk Joosten uit Ansen mag zich in ieder geval het komende jaar gehaktballenkoning van Ruinen en omstreken noemen. Joosten werd zondagmiddag winnaar van de gehaktballenwedstrijd in café Hees in Ruinen. De inwoner van Ansen braadde in de ogen van de deskundige jury de beste gehaktbal en versloeg zo de concurrenten.

De wedstrijd gehaktballen braden is een traditie in het café, want al vele jaren strijden vooral mannen om de kampioenstrofee. Vele illustere namen gingen Joosten voor, zoals Jan Prikken, Joop Slagter en Geert Emmens. Voor Joosten was het niet zijn eerste zege in traditionele evenementen, want hij was ook al eens winnaar (met Jos Hees) van het bierkratstapelen bij hetzelfde café.

De coronacrisis had de afgelopen jaren ook zijn weerslag op de wedstrijd bij Hees, maar de deelnemers hadden er daardoor alleen maar meer zin in. Er kwamen weer tal van bijzondere creaties voorbij en niet elk baksel kon de jury waarderen. Uiteindelijk werd wel elke inzending van vier ballen op zijn waarde geschat door de driekoppige jury, waarbij niet bekend was wie de gehaktballen had gemaakt. De stemming zat er in ieder geval weer goed in daar in café Hees.

Nieuws

menu