Hennentransport Hooijer BV huldigt jubilarissen: Henry Scholing en Harry Bruins 40 jaar in dienst

Henry en Harry jubileren bij Hooijer Transport en werden goed in het zonnetje gezet.. Foto: Gita Lopulisa

Een groot spandoek, slingers en ballonnen sieren het terrein van Hennentransport Hooijer aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde. Een mijlpaal voor Harry Bruins (59) en Henry Scholing (57), want hun 40-jarig dienstverband bij het transportbedrijf wordt gevierd.

De jubilarissen en hun echtgenotes worden flink in het zonnetje gezet met bloemen, taart, een attentie van alle medewerkers en een speech van de directie.

Scholing was nog maar een jongetje van 12 jaar toen hij bij het bedrijf kwam werken. „Mijn vader werkte hier al, zodoende. Ik hielp de vrachtwagens schoonmaken. Helpen hè! Dus ik kreeg niet betaald. Ik moest eerst leren wat werken was.”

Een fijn bedrijf

De jonge Henry voelde zich al gauw thuis bij het bedrijf, haalde zijn vrachtwagenrijbewijs en is intussen al 40 jaar officieel in dienst. „Het is een fijn bedrijf. Mijn ouders hebben hier gewerkt, mijn broers ook en onze zoon werkt er nu ook, op kantoor. Na het schoonmaken van de vrachtwagens, werd ik bijrijder en al gauw daarna vrachtwagenchauffeur. De contacten met de boeren vind ik mooi en we kunnen met alle medewerkers goed overweg. Ja, ik heb het hier prima naar mijn zin.”

Bruins ging als 14-jarige aan de slag bij Hooijer. „Ook ik ben begonnen met het schoonmaken van vrachtwagens. Ik voer nog steeds werkzaamheden uit in de loods en geef leiding aan de jongens die hier stage komen lopen of vakantiewerk komen doen.”

Wanneer Bruins denkt met pensioen te gaan, weet hij nog niet. „Zo lang het nog wil en kan, dan ga ik gewoon door hoor. Je moet sowieso bezig blijven, dat doe ik thuis ook. Ik weet zeker, zodra ik met pensioen ben, dat ik mij geen moment zal vervelen. Maar zover is het nog niet hoor, want ik ben hier nog wel een poosje.”

Geen dag hetzelfde

De heren hebben in de 40 jaar veel zien veranderen en beseffen hoe snel de tijd is gegaan. „We zijn bij Hendrik Jan Hooijer begonnen toen het bedrijf nog aan de Hoofdstraat zat, alsof het nog maar pasgeleden is. Hier, aan de Nijverheidsweg, zitten we al zo’n 30 jaar. We hebben veel mensen zien komen en gaan. En ja, natuurlijk is er veel veranderd. Vroeger ging alles gemoedelijker, tegenwoordig gaat het allemaal wat sneller en hectischer. En de mobiele telefoon hè, die heeft ook voor veel verandering gezorgd. Maar dan nog, omgang met de jeugd hier binnen het bedrijf is erg leuk. Ze leren van ons en ook wij leren weer van hen. Geen dag hier is hetzelfde, prachtig!”

Nieuws

Meest gelezen