Herstart Popkoor Just Fun uit Zuidwolde met bijna compleet nieuw repertoire

Popkoor Just Fun tijdens een van de vele concerten. Archieffoto: André Weima

Popkoor Just Fun uit Zuidwolde maakt een nieuwe start na corona. „We hebben zo’n anderhalf jaar lang niet kunnen zingen”, zegt voorzitter Johan Hulzebos. „Maar gelukkig kan het weer en voor iedereen die overweegt om te gaan zingen, is dit het moment om te beginnen.”

De coronapandemie was ook voor koren een hard gelag. „Maar we hebben besloten dat we van de nood een deugd willen maken”, vervolgt Hulzebos, „en daarom gaan we ons repertoire drastisch vernieuwen. Dat betekent dat we, op een paar absolute favorieten na, alle oude nummers vaarwel hebben gezegd. We horen namelijk vaak van mensen die lid willen worden, dat ze er tegenop zien om alle nummers die het koor al kent te moeten leren.”

Nieuw logo

Daarom heeft het koor besloten dat dit het moment is voor vernieuwing. Het beperkt zich niet tot de nummers alleen, het koor heeft sinds kort ook een nieuw logo. Reden voor het bestuur om voor alle leden een nieuwe map met het nieuwe logo en de zes nummers die het koor blijft zingen te maken. „We hebben de mappen persoonlijk bij onze leden thuisgebracht en hen uitgenodigd voor de eerste repetitie op 6 oktober. Ook nieuwe leden zijn dan van harte welkom, voor hen ligt een map klaar. De eerste repetitieavond zal in het teken staan van elkaar weerzien, opnieuw het plezier van zingen ervaren en nieuwe mensen verwelkomen”, vertelt Hulzebos. De dirigent stelt voor de eerste repetitie een aantrekkelijk programma samen en er wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Just Fun bestaat in maart 2022 twintig jaar. Er was al gestart met de voorbereidingen voor het jubileumconcert, toen corona roet in het eten gooide. Wanneer het jubileum nu gevierd gaat worden, wordt begin volgend jaar bepaald. Het wordt sowieso een concert waarbij het koor veel nieuwe nummers ten gehore gaat brengen. „Wij weten zeker dat onze leden na zoveel tijd waarin ze niet konden zingen super gemotiveerd zijn en van het jubileum een geweldig feest gaan maken”, besluit Hulzebos. Wie langs wil komen om eens een kijkje te nemen wordt aangeraden dat even te melden via info@popkoorjustfun.nl .

Nieuws

menu