Het Agnieten College en De Spil in Nieuwleusen gaan samenwerken met de Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen

Merle en Sanne voeren de geiten wat bij op de Natuurboerderij Dalfsen. Foto: PSDfotografie / Paul Schoten PSD

De Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen en het Agnieten College in Nieuwleusen hebben besloten om structureel met elkaar te gaan samenwerken. Op dinsdagmorgen 7 december werd de samenwerking formeel bekrachtigd met het ondertekenen van een intentieovereenkomst.

Leerlingen van het Agnieten College zijn de afgelopen weken begonnen op de Natuurboerderij. Het is een doe-, werk-, leer- en ontmoetingsplek op het gebied van natuur, zorg voor mens, plant en dier.

Zowel de Natuurboerderij, het Agnieten College, als het Talentenhus, werken vanuit het gemeenschapsmodel. Daarbij geldt dat voor iedereen een plek is waar je jezelf kan en mag zijn, vanuit gelijkwaardigheid.

Andries Heidema, de Commissaris van de Koning van Overijssel wenst de betrokken organisaties veel succes. „In Overijssel hebben we een rijke traditie van samenwerken. Immers, samenwerken kan economisch gewin opleveren, maar het is pas echt waardevol als er bij die samenwerking oprechte aandacht is voor het belang van de ander. Noaberschap noemen we dat.

„Ik ben blij dat we in deze tijd dat het begrip noaberschap nog steeds betekenis heeft. En er nieuwe vormen ontstaan, zoals in het Vechtdal”, aldus Heidema.

Nieuws

menu