Het Shakespearetheater mag weer publiek ontvangen, voorlopig 200 per keer. Er staan ruim 10.000 mensen op de wachtlijst voor een plekje

Er is weer publiek welkom in het Shakespearetheater in Diever. Het lijkt een eeuwigheid geleden in een andere realiteit: in september 2019 werd voor de laatste keer voor een ‘gewoon’ volle zaal gespeeld.

Het Shakespearetheater in Diever.

Het Shakespearetheater in Diever. Archieffoto NDC

De voorstellingen met publiek starten dus weer, weliswaar niet met de gebruikelijk 1000 liefhebbers, maar met een voorzichtig begin met maximaal 200 kijkers die, op veilige afstand van elkaar, op de banken mogen plaats nemen. De wachtlijst telt inmiddels meer dan 10.000 belangstellenden voor een plekje in het theater.

De catering moet helaas nog gesloten blijven, wel wordt de traditionele warme worst verkocht en mogen meegenomen etenswaren en drinken in het theater zelf verorberd worden. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen, heeft het theater overigens de hoop dat het aantal toeschouwers in augustus mag uitbreiden naar 500 toeschouwers of meer. Wanneer dat het geval is krijgt iedereen die op de wachtlijst bij de kaartverkoop staat, daarvan automatisch als eerste bericht.

75 jaar Shakespeare

Het is dit jaar dubbel feest in Diever. Al sinds 1946 wordt Shakespeare op hoog niveau en met veel succes in Diever gespeeld. 75 jaar openluchttheater dus en dat wordt gevierd. Eigenlijk vorig seizoen al, maar de banken bleven noodgedwongen leeg. Nu het theater weer open mag, gaat dit jubileum in de zomer op een heel bijzondere wijze gevierd worden.

Er worden namelijk twee van Shakespeares stukken in één voorstelling gespeeld: zijn kortste tragedie (Macbeth) en zijn kortste komedie (Comedy of Errors).Voor deze bijzondere jubileumuitvoering zijn beide stukken overigens nog iets ingekort. Maar wel zo dat de toeschouwer zelf kan ervaren hoe grappig Macbeth en hoe verdrietig de Comedy of Errors kan zijn.