Nynke Beelen (17) uit Steenwijk doet eindexamen vwo. 'Het examen van biologie viel me alles mee'

Nynke Beelen, Steenwijk, RSG Tromp Meesters.

Nynke Beelen, Steenwijk, RSG Tromp Meesters. Foto: Aangeleverde foto

Nynke Beelen (17) uit Steenwijk doet eindexamen vwo op RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Vrijdagmiddag 13 mei maakte zij haar tweede examen: biologie. Lees hier hoe zij dit ervaren heeft.

„Ik ben normaal gesproken niet zo goed in biologie, maar het examen viel me alles mee. Het was goed te doen, al waren er wel meer toepassingsvragen dan vragen waarbij je feitjes kunt benoemen. Er is ons altijd geleerd dat de Binas (een informatieboek, red.) heilig is, dat was bij dit examen ook echt zo. Er viel veel op te zoeken, maar de vragen over het DNA blijf ik toch altijd lastig vinden. Al met al heb ik er wel een goed gevoel over.”

„Ik was minder gestrest dan ik op de eerste examendag was, ik wist wat ik kon verwachten. We zaten in de gymzaal en hadden tegelijkertijd examen met de mavo. De examens die zij maken zijn korter dan die van het vwo, maar ik zat zo goed in mijn focus dat ik amper gemerkt heb dat zij de examenzaal hebben verlaten. Ik ben tevreden met het verloop van mijn eerste examenweek en ga met een rustig gevoel de tweede week in.”