Het feestterrein van de Wijk is eindelijk goed verhard, laat het feest nu maar beginnen

Het feestterrein aan de Wiltenweg in de Wijk was eigenlijk in het voorjaar al af en er was van ‘t zomer al een kleine kermis, maar toch werd woensdagmiddag nog even officieel geopend. Voor het dorp, maar voor de Oranjevereniging in het bijzonder is het verharden van het terrein een belangrijke gebeurtenis.

Officieel moment bij het feestterrein van de Wijk. Links Bart de Weerd van Vos bv uit Ruinerwold, dan voorzitter Bart Hoogeveen die een cadeautje krijgt van wethouder Hilda Mulder. Op de achtergrond de Wolder ambtenaren Gerard Velthuis en Natascha Koestal.

Officieel moment bij het feestterrein van de Wijk. Links Bart de Weerd van Vos bv uit Ruinerwold, dan voorzitter Bart Hoogeveen die een cadeautje krijgt van wethouder Hilda Mulder. Op de achtergrond de Wolder ambtenaren Gerard Velthuis en Natascha Koestal. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Wie herinnert zich niet de dorpsfeesten, waar bezoekers alleen met behulp van rijplaten veilig op het terrein konden komen. Of deelnemers aan de Wiekloop die door de modder naar de finish renden. Dat is nu allemaal verleden tijd, want behalve dat het voorterrein helemaal van bestrating is voorzien, is de plek waar de feesttent jaarlijks staat, voorzien van een deugdelijke ondergrond. „Het is nu veiliger en toegankelijker. Eigenlijk werd hier al zestien jaar over gesproken, maar het kwam er nooit van”, zegt voorzitter Bart Hoogeveen van de Oranjevereniging. Deze club actieve organisatoren stond aan de basis van de aanpak, door niet alleen het initiatief richting gemeente te nemen, maar ook zelf met een ontwerp te komen voor het terrein. „Met de extra bestrating wordt ook het parkeerprobleem opgelost. Er is hier een keer per jaar een groot voetbaltoernooi en dan staat de hele Wiltenweg vol. Dat geldt ook voor activiteiten van de korfbal en tennisvereniging”, weet Hoogeveen. Gerard Velthuis van de gemeente knikt. „En vergeet niet de klanten van Modewereld Van de Belt, die kunnen hier ook parkeren, ze kunnen hier heel makkelijk binnendoor naar de zaak.”

Nieuws

Meest gelezen