Hilbert en Anja Kremer-Van Goor uit Ruinen 60 jaar getrouwd: ‘Hier hebben we het mirakels naar de zin’

Hilbert en Anja Kremer zijn 60 jaar getrouwd. Foto: Benny Spin

Aan de Esweg in Ruinen vieren Hilbert en Anja Kremer, samen met hun twee zoons en schoondochter hun diamanten bruiloft. Hilbert (85) en Anja (85) zijn beide geboren en getogen in Zuidwolde, in de buurtschap Ten Arlo, en woonden op nog geen kilometer afstand van elkaar. Toch was de eerste ontmoeting tussen de echtelieden in Dwingeloo.

Hilbert was daar op paasmaandag met zijn kameraden aan het toeren en kwam terecht op een dansmiddag in een plaatselijk café. Daar ontmoette hij Anja, die daar met haar zus was. Het bleek te klikken tussen de twee. Ze kregen verkering en trouwden in het gemeentehuis in Zuidwolde.

Spoorwegcarrière

Hilbert heeft zijn hele leven gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij begon zijn carrière als eerste timmerman in Haarlem om later op te klimmen tot bouwkundig- en technisch medewerker op de tekenkamer. Door de week woonde hij ook in Haarlem. Anja, werkzaam op de administratie bij Aardenburg, betrok na hun trouwen een appartement in Hoogeveen, waar de echtelieden elkaar in het weekend zagen. Toen Anja in verwachting was van hun oudste zoon, mocht Hilbert zijn standplaats Haarlem inruilen voor Assen, waar het echtpaar ook vijf jaar woonde. In 1970 verhuisden ze naar Zwolle, waar ze bleven wonen tot Hilbert op zijn 58 ste met de Vut kon.

Mooie reizen

In de stad hadden ze het wel gezien, daarom verhuisden ze in 1996 terug naar het platteland, in Ruinen. „Hier hebben we het mirakels naar de zin”, zegt Hilbert daarover. Beide vitale tachtigers mogen nog graag fietsen en wandelen. Met de caravan door Europa trekken doen ze niet meer, maar ze hebben vele mooie reizen mogen maken. Anja: „Overwinteren deden we altijd in Portugal.’ Ook de reizen naar Thailand en Istanbul zullen ze niet snel vergeten. „Daarom ben ik bezig om alle foto- en dagboeken digitaal te bewerken op de computer, een mooie bezigheid”, zegt Hilbert trots. Het digitale tijdperk is hem echt op het lijf geschreven. „Dat vind ik prachtig, als ik iets niet weet, dan zoek ik het gelijk op.”

Ze hebben het samen goed en genieten nog volop van het leven. „We doen veel dingen samen, zoals de gymnastiek om fit te blijven”, vertelt Anja. Dat is tevens het geheim van hun langdurige huwelijk. Hilbert: „Elkaar in de waarde laten, eerst tot tien tellen als er wat is, dan gaat het vanzelf.’

Nieuws

menu